Терапия
“Шоколадово вълшебство”

ЗА МАСАЖА

Шоколадът притежава необикновени овлажняващи, антиоксидантни и тонизиращи свойства. Богат е на микроелементи и витамини. Стимулира изработването и секрецията на хормона на щастието (ендорофин). Хармонизира емоционалното състояние. Процедурата се извършва в хамам. Включва парна баня, пилинг на тялото с какаов ексфолиант, последван от релаксиращ масаж с натурално какаово масло.

Ползи от терапия с шоколад

Шоколадовата терапия е доказано средство за борба със стреса и е много ефективна при преумора, изтощение и нервно напрежение. Масажът със шоколад стимулира метаболизма на клетките, като по този начин се ускорява разграждането на липидите, а същевременно се подпомага оттичането на лимфата и изхвърлянето на токсините. Шоколадът помага за ексфолирането на мъртвите клетки, увеличава притока на кръв и стимулира обновяването на клетките.

Какаовото масло овлажнява, омекотява и подхранва кожата с активни вещества, които действат на нервната система като антидепресант. Доказано е, че какаото стимулира отделянето на ендорфини (естествените болкоуспокояващи на организма – блокират болката) и серотонин (повишава настроението) – т.нар. естествен „хормон на щастието”.

Освен че, ароматът на шоколад благоприятства за положителни емоции, той също допринася и за повишаването на антимикробната и противовирусна защита на организма. Шоколада притежава антиоксидантни свойства, които осигуряват защита срещу свободните радикали, ускоряващи процеса на състаряване – от всички плодове и растения какаовите зърна имат най-висок антиоксидантен потенциал. Те са добър източник на биологично активни вещества като витамин В1, В2, B3, провитамин А, микроелементи като магнезий, калий, калций, натрий и желязо и др.

Времетраене: 60 мин.

Цена: 85 лв.