остеопатия

ЗА остеопатията

Остеопатията е система за диагностика и терапия за справяне с проблемите в мускулно-скелетната система, за засилване на механизмите за самолечение и предотвратяване на болестите.
Тя има холистичен подход – целта й е да се адресира причината за проблема и по този начин да предотврати повторната поява на болка, а не просто да намали симптомите или дискомфорта.
При този метод лекарят остеопат оценява състоянието на тъканите, долавя техния ритъм на движение и това му дава възможност да постави диагноза, да подтикне организма на пациента към самооздравяване.

Ползи от остеопатията

• Подобрява се кръвообращението, въздейства се и върху биомеханиката на отделни части на тялото, където е налице дисбаланс. Стимулира се процес на възстановяване, което тялото извършва впоследствие.
• Подобрява мобилността и стабилността на структурите на опорно-двигателния апарат.
• Подобрява функционирането на нервната система и лимфообращението.

при какви заболявания е подходяща остеопатията

Методът е подходящ за широк спектър от заболявания – храносмилателни проблеми, главоболие, бронхиална астма, промени по време на бременността. Той повлиява редица тежки и хронични болести – мигрени, храносмилателни разстройства, сърдечно-съдови.

Нашият специалист: Един от малкото специалисти в България е Петър Дамянов. Той завършва образованието си по остеопатия в Санкт Петербург, но често използва думата „завършил” в кавички, защото процесът на обучение според него е безкраен.

В Института по остеопатична медицина „Владимир Андриянов“ Петър има възможността да се обучава при едни от най-добрите остеопати, както и от най-добрите преподаватели в Русия и Европа. Получава диплома и от Френския институт по остеопатия и практически е първият българин, завършил остеопатия в Русия.

Запишете своя час тук

Времетраене: 60 мин.
Цена: 100 лв.