ХАМАM

Какво представлява хамамът?

Турската баня, наричана още хамам, носи вековни традиции – още от времето на Османската Империя. През вековете тя е считана за място за релаксация, терапия, профилактика и социални контакти. Думата Хамам идва от от арабски и означава „разпръскващ топлина“. Отличителният елемент от другите сгряващи бани е горещият камък от полиран гранит, от мрамор или комбинация от мозайка и керамика. Хамамът е наследник на древните римски терми и прародител на парната баня в Европа, но с няколко добавки – пяна, масаж, пилинг и аромати.
Процедурата има няколко цели – разкрасителна, възстановителна, лечебна, изчистваща и социална.

Цели на хамама

Днес хамамът се счита за място за релакс, възстановяване на силите, средство за естествено лечение на ревматични болки простудни заболявания – с две думи СПА терапия.

Какво представлява процедурата?

Процедурата започва със затопляне в парна баня, където интензивната топлина отваря порите на кожата. Напарването се извършва при температура около 50° С при висока влажност на въздуха – около 70-90%. Тялото обича топлината. Престоят в хамама релаксира мускулите и засилва кръвообращението. Премахва напрежението на мускулите от стрес, стереотипни движения и след тренировки и състезания.

По време на престоя в парната баня започва обилно изпотяване с детоксикация на организма. Парата помага да се втечнят секрети при възпаления на бронхите и трахеята или при хроничен синузит.
След напарването следва пилингът – процедура в която терапевтист маха слоя мъртва кожа от тялото. Това се прави с малка ръкавичка (кесе) и не е болезнено или неприятно, а напротив – освежава и подпомага на циркулацията на кръвта. Ефектът от пилинга с кесе е невероятен както върху общия тонус на тялото, така и върху кожата – нейната еластичност и цялостното ѝизлъчване.

Очакваме ви в Ability SPA, където можете да се насладите на тази удивителна процедура.

ЦЕНОРАЗПИС
Хамам 45 мин. | 95 лв.